4. DAN

Jutranja rutina vstajanja, pospravljanja in zajtrkovanja je že popolnoma utečena. Pripravljeni in v popolni smučarski opremi smo se ob 9.00 spustili po belih strminah. Nekateri učenci smo se z učiteljico podali prav na vrh Krvavca-Zvoh, kjer nas je poleg novih prog pričakal tudi čudovit razgled. Zaradi jasnega vremena smo v ozadju videli celo Triglav. Tri ure so minile kot bi mignil in že smo odšli na kosilo. Po kosilu smo si nekateri učenci nekoliko odpočili in držali pesti za 7 sošolcev, ki so se spopadli na šolskem tekmovanju iz znanja matematike. Sončno vreme nas je zvabilo tudi na popoldansko smuko, čeprav je bil sneg že precej “težak” zaradi visokih temperatur. Po malici smo tokrat namesto sprehoda imeli priprave na večerni program. Pred večerjo nas je pozdravil še barvit sončni zahod. Po večerji smo osebju v Penzionu Tia zapeli šolsko himno in se jim zahvalili za vso prijaznost, gostoljubje in odlično pripravljene ter obilne obroke. Tudi oni so nas pohvalili, kuharica pa je pripomnila, da smo bili najbolj prijetna šolska skupina do sedaj. Pohvalila je tudi naš odnos do hrane in izredno majhno količino zavržene hrane. Z veseljem nas bodo sprejeli vsakič, ko se bomo vrnili sami, s starši ali s šolo. Danes se bomo še malo pozabavali, saj je to naš zadnji večer šole v naravi. Jutri zjutraj nas čaka pospravljanje in pripravljanje prtljage, dve uri smuke in smučarsko tekmovanje, nato pa povratek v dolino….

 

 

 

3. DAN

Kot prejšnje dni smo se tudi danes zbudili ob 7.15, pospravili sobe in se odpravili na zajtrk. Vsi smo bili neučakani in smo že 8.40 nestrpno čakali učiteljice, da smo se odpravili na smučišče. Danes smo se tudi učenci iz skupine začetnikov peljali s štirisedežnico in odsmučali po strmini v dolino. Izredno smo napredovali in do konca tedna bomo vsi  čisto pravi smučarji. Danes je bila smuka odlična tudi zaradi sončnega vremena. Po kosilu je sledil kratek počitek nato pa še dve uri popoldanske smuke. Po malici smo odšli na sprehod, ki pa se je spremenil v pravi planinski vzpon. Po celem snegu smo gazili v strmino do Kriške planine, kjer smo opazovali čudovit sončni zahod. Izmučeni smo se vrnili na večerjo, se oprhali, sedaj pa bomo malo pokukali TV, če ne bomo prej zaspali…

 

 

 

2. DAN

Zjutraj smo se zbudili ob 7. 15, pospravili sobe in se odpravili na zajtrk. V jedilnici pa presenečenje; obiskal nas je ravnatelj, ki se nam je pridružil pri zajtrku. Po zajtrku smo se oblekli,  pripravili smuči ter odšli na dopoldansko smuko. Vreme je bilo podobno včerajšnjemu, megleno in sneženo, vendar smo kljub temu uživali v smuki. Danes smo se vsi že peljali s pravo žičnico- “krožnički”. Ob 12.30 smo imeli kosilo, ki je bilo zopet obilno in okusno. Sledil je počitek in priprava na popoldansko smuko.   Ob 16.ih smo za danes pospravili smuči, v domu pa nas je pričakala sladica. Sledil je krajši počitek, potem pa popoldansko-večerni sprehod.  Utrujeni smo “zmazali” večerjo. Zdaj pa se še pripravimo za spanje,  malo pokukamo TV, potem pa sladke sanje….

 

 

  1. DAN

Iz Velikega Gabra smo ob 7.45 odšli v zimsko šolo v naravi na Krvavec. Po poti polni zastojev smo se okoli 9.ure pripeljali na spodnjo postajo kabinske žičnice. Vožnje z žičnico smo se zelo razveselili. Na Krvavcu so nas lepo sprejeli in odpeljali našo prtljago v dom, mi pa smo zapeli smuči in se že spustili po novozapadlem snegu. Smučali smo do 13.ure, ko nas je v Penzionu Tia čakalo okusno in obilno kosilo. Po kosilu smo imeli čas, da smo se nastanili v sobe. Po popoldanski malici smo se odpravili na sprehod in si razgledali okolico. V dom smo se vrnili čisto premočeni, ker smo se zabavali na snegu. Večerja je bila zeloooo obilna in okusna. Pred nami je še večerna rutina in spanje. Jutri nas čaka naporen smučarski dan.

Več pa naj povedo fotografije.

Učenci 7.razreda

Related Images:

Dostopnost