Tradicionalni slovenski zajtrk

V petek, 17. 11. 2017, bomo na šoli izvedli projekt Tradicionalni slovenski zajtrk. Namen projekta je spodbujanje lokalne samooskrbe s kakovostno hrano iz lokalnega okolja. Zajtrkovali bomo: črni kruh (Pekarna Bistrica), maslo (Ljubljanske mlekarne), med (Čebelarstvo Pislak Bali), nehomogenizirano mleko – ekološka pridelava (kmetija Kukenberger), jabolka – ekološka pridelava (dobavitelj Gea produkt).

Zajtrk bo potekal po naslednjem razporedu:

ob 8. 00 učenci 6., 7., 8. in  9. razreda: v jedilnici šole;

ob 8. 00 učenci 3., 4. in 5. razreda: v učilnicah;

ob 8. 20 učenci 1. in 2. razreda: v jedilnici šole.

Učenci bodo poleg zajtrka hkrati prevzeli tudi malico, ki jo bodo lahko pojedli med odmorom ali odnesli domov.

Spremljevalne aktivnosti:

– 1., 2. in 3. razred naravoslovni dan: Med, Tradicionalni slovenski zajtrk,

– obravnavane vsebine Tradicionalni slovenski zajtrk in pomen lokalno pridelane hrane pri vseh predmetih,

– petje in igranje na harmoniko ter ples: Lojze Slak: Čebelar. Na harmoniko bo igral Matej Trlep.

Avtor: Vesna Rajar

Deli na