1. DAN

Novinarke: Ela Kastelic Hervol , Naja Dobnik in Zala Vidmar

Včeraj je bil prvi dan šole v naravi. Dogajale so se zanimive stvari. Dopoldne smo potovali, popoldne pa se enostavno zabavali. Igrali smo se v bazenu, špricali, obmetavali z žogo, fantje pa so se igrali petelinčke. Zvečer smo šli na kratek sprehod do starega svetilnika, na poti nazaj smo se ustavili pri obali in iskali zanimive školjke in kamenčke. Videli pa smo tudi starinske lesene nosilce za čolne. Pred sprehodom smo imeli predstavitev sob. Največ truda so v predstavitev vložile Alja, Vita in Iva, ki so napisale pesem.

 

Delfine rade imamo,

čeprav se z njimi ne igramo.

Navihani so, tako kot me,

le smejanje jim ne gre.

 

Skačejo noč in dan

in prav nihče sploh ni zaspan.

Rade jih imamo in

nikomur jih ne damo.

 

Kot morje modri so,

tudi naša najljubša barva je to.

Naša skupina imenuje se delfinčki,

ker smo tudi mi pobalinčki.

 

 

                               

 

2. DAN

Novinarji: Adrijan Zorec, Žan Oven, Luka Fortuna, Jan Okorn

Drugi dan naše šole v naravi smo šli po zajtrku plavat v Zambratijo. Voda je bila tako nizka, da smo skoraj lahko tekli po gladini morja. Učitelj Marko in učitelj Primož sta nas metala v vodo. Po kopanju smo si vsi kupili sladoled.

Med prostim časom so si fantje podajali frizbi. Odletel je na streho zapuščenega bungalova. Kmalu smo našli rešitev. Žan je splezal na drevo, nato pa s strehe rešil frizbi. Za varstvo je bila zraven učiteljica Urška.

Ob pol osmih je bil orientacijski tek. Vse ekipe, razen ene, smo nalogo uspešno opravile. Zmagovalci bodo dobili nagrade.

Po večerji je Matevž mislil, da moramo pod tuš in spat. Ker nas ni bilo, nas je iskal in na nočno kopanje prišel kar v pižami. Temu smo se zelo nasmejali. Večerno kopanje na bazenu je bilo super!

3. DAN

Novinarke: Ela Kastelic Hervol , Naja Dobnik in Zala Vidmar

Včeraj smo po super zajtrku šli plavat. Po plavanju  smo imeli kosilo, potem pa prosti čas. Zvečer smo šli v Umag. Nekaj časa smo hodili, potem pa smo se do Umaga peljali z vlakcem. Tam smo se sprehajali, nakupovali in pisali razglednice, učiteljica pa jih je odnesla na pošto. Nekatere punce so si dale celo narisati dvotedenske tatuje. Na obali nas je s svojim petjem nekaj časa zabaval tudi  ulični glasbenik. Nazaj smo se peljali s taksi kombijem. Imeli smo se super.

 

4. DAN

Novinarji: Adrijan Zorec, Žan Oven, Luka Fortuna, Jan Okorn

Po zajtrku smo se pripravili na odhod na bazen. V bazenu smo se zabavali in hkrati pripravljali za opravljanje bronastega in srebrnega delfina. Vadili smo tudi skok na glavo. Ko je bila ura pol dvanajstih, smo se šli preobleč. Nato smo šli na kosilo. Po kosilu smo imeli tri ure prostega časa. Zopet smo se preoblekli v kopalke in se odpravili na bazen. Dolgo smo se kopali in se nato odpravili na morje. Skoraj vsi smo skakali s pomola. Po kopanju v morju smo se odpravili v apartmaje. Nato smo šli na večerjo. Ko smo vsi pojedli, smo imeli prireditev za dan državnosti. Ko je bilo konec prireditve, smo šli na bazen, kjer smo imeli tekmovanje v plavanju, kjer je bil najhitrejši Žan.

 

Šolo v naravi sofinancira Občina Trebnje.

Related Images:

Dostopnost