Ponedeljek, 1.10.2018

Drugošolci in tretješolci smo ob 11.00 srečno prispeli v malce deževno Sečo. Trenutno postiljamo in praznimo kovčke. V pričakovanju slastnega kosila vas prav lepo pozdravljamo. Ooooo, še sonce se je pokazalo… 🙂

Torek, 2.10.2018

Noč smo vsi mirno prespali. Mogoče so nam pri tem pomagale tudi dišavne vrečke z rožmarinom in sivko, ki smo si jih izdelali v včerajšnji popoldanski delavnici. Danes nas čaka veliko plavanja in polno novih doživetij.

Po zajtrku smo se razdelili v dve skupini. Ena je odšla najprej na plavanje, druga je imela delavnico. Potem sta se skupini zamenjali. Na tak način bo delo potekalo vse do petka. Pri plavanju so učenci razdeljeni v šest skupin in vsi lepo napredujejo.

Pri dopoldanski delavnici smo delali nekaj, kar zaenkrat ostaja še skrivnost, boste pa kmalu izvedeli… 😉

Zdaj pa sledi kosilo in nato zaslužen počitek pred popoldanskimi dejavnostmi.

Popoldan smo uživali v plavanju, preizkusili pa smo se tudi v eni prav posebni dejavnosti. Očistili in  spekli smo sardelice. Bili smo res pravi »šefi«. 🙂 Pravijo, da moraš tisto, kar skuhaš, tudi pojesti. No, ta pojedina je bila res odlična. Zdaj pa nas vseeno čaka še prava večerja, predno gremo polniti baterije za jutrišnji dan.

Sreda, 3.10.2018

Nekako težko verjamemo, da je že tretji dan za nami. Verjetno zato, ker se imamo tako lepo. Danes smo seveda spet plavali in se naučili veliko novega. Poleg tega smo dopoldan odkrivali življenje ob morju, iskali rake, polže in školjke, po kosilu pa smo se odpravili na daljši sprehod do Portoroža, ki smo ga posladkali s sladoledom.

Četrtek, 4.10.2018

Tudi današnji dan je bil poln lepega in koristnega. Plavanje je potekalo v utrjevanju novega znanja in v pripravi na jutrišnji preizkus. Dopoldanska priprava je tako potekala v  krepitvi mišic v »fitnesu« v naravi, popoldan pa smo se z ladjico »Solinarka« odpeljali na ogled Pirana. Dopoldan nas je obiskal tudi ravnatelj, ki je bil s potekom dela šole v naravi zadovoljen.

Zvečer smo se s kratko prireditvijo poslovili od učiteljice Tanje Brodnik. Bilo je prijetno in ganljivo.

Jutri pa ne pozabite na nas. V Veliki Gaber se vrnemo okoli 16.30.

Šolo v naravi sofinancira Občina Trebnje.

Related Images:

Dostopnost