1. dan

Danes, 21. 9. 2020, smo učenci 2. in 3. razreda ter spremljevalci srečno prispeli v CŠOD Burja v Seči. Opravili smo preizkus plavanja in se razdelili v plavalne skupine. Odšli smo na obalo, kjer smo raziskovali življenje v pasu bibavice. Našli smo zanimive polže, školjke, rakce in brizgače. Polni novih doživetij smo utrujeni kmalu zaspali.

2. dan

Zjutraj polni pričakovanj
v nov dan smo se napotili,
skakali, se potapljali,
sardel’ce pekli z Lili.

3. dan

Ali veste od kod reki “pojdi se solit”, “imaš kaj soli v glavi”, “kaj mi soliš pamet!”?
Ali veste, koliko časa traja, da iz morja pridobijo kristalčke soli?

Vse to in še veliko več smo danes izvedeli med učno uro o solinah, še vedno pa nas ne spustijo plavati v morju. Plavalno znanje pridno pridobivamo na bazenu in vsi lepo napredujemo.

Za nagrado smo si privoščili sladoled in uživali na igralih. Največje presenečenje dneva pa je bil prijazen, neznan gospod, ki je eni skupini “častil” sladoled. V zahvalo smo mu pred trgovino zapeli pesmico.

4. dan

Prebudili smo se v sončen dan. Ker pravijo, da se po jutru dan pozna, smo se imeli lepo. Pilili smo plavalno znanje, razgibali pa smo se tudi v fitnesu na prostem. Ogledali smo si skulpture iz kamna in ugotavljali, kaj predstavljajo. Končno so nam dovolili, da smo morje občutili tudi na lastnih nogah. 🙂

S svojim obiskom nas je presenetil tudi naš ravnatelj, ki je z nami poklepetal in igral košarko.

Da bi bili modrejši in mirnejši, pa smo z Lili izdelali vrečke modrosti. Uganete, kaj je notri? No, ja. Vam pokažemo jutri, ko se vrnemo. 🙂 Zdaj pa gremo k zasluženemu počitku …

5. dan

Današnji dan smo začeli s pakiranjem kovčkov in pospravljanjem sob. Plavalni del smo zaključili s testiranjem in veseli smo, ker smo napredovali prav vsi. 🙂 Za piko na “I” pa smo si privoščili še izlet z ladjico v Piran in sladoled na Tartinijevem trgu.

Zdaj nas čaka še kosilo, potem pa veselo proti domu. Se vidimo! 🙂

Related Images:

Dostopnost