8. februarja je kulturni praznik, Prešernov dan, ki se imenuje po našem največjem pesniku. Da bi počastili slovensko kulturo, smo pripravili šolsko prireditev.

Kulturna prireditev je potekala dan pred praznikom, v sredo, 7. 2. 2023. Ob 10.30 smo se vsi učenci in učitelji zbrali v telovadnici šole. Skozi slovensko kulturo od A do Ž so nas popeljali pripovedovalci in nastopajoči. Za vsako črko v abecedi so našli zanimivost iz bogate slovenske kulturne dediščine.

Videli smo gledališki nastop o Cankarjevi skodelici kave, petje mladinskega in otroškega pevskega zbora, deklamacije prvošolcev in najstarejših učencev, videoposnetka o Prešernovem Črtomirju in projektu Erasmus+ ter nastop violinista Filipa. Zapeli in zaplesali so tudi otroci iz Vrtca Sončnica, na harmoniki pa jih je spremljal Gašper Štrus. Nagovorila sta nas svetovalna delavka Andreja Jaklič in ravnatelj mag. Gregor Udovč, nekaj besed pa nam je namenila tudi učiteljica Justina, ki je srce kulturnega dogajanja na šoli in že vrsto let skrbi za prve gledališke nastope najmlajših. Vsi govorci so poudarili, kako pomembna je tudi naša srčna kultura: naj se spoštujemo in smo drug z drugim prijazni.

Posebne gostje so bile klekljarice iz Klekljarske skupine Žnurce iz Trebnjega. Mi smo jim čestitali ob njihovi 10. obletnici delovanja, one pa so nam v avli pripravile čudovito razstavo in prikazale, kako nastaja čipka. Za konec so program polepšali in obogatili tudi člani šolske glasbene skupine. Prireditev so si ogledali tudi nekateri starši in sorodniki. Vsi smo se strinjali, da je bila lep uvod v praznični dan.

Neža, Nina, Pia in Lana, učenke izbirnega premeta vzgoja za medije

Related Images:

Dostopnost