Dan slovenske hrane in tradicionalni slovenski zajtrk

20. 11. 2020 doma praznujmo Dan slovenske hrane in 10. jubilejni tradicionalni slovenski zajtrk.

Doma si pripravimo tradicionalni slovenski zajtrk iz lokalnih živil: kruh, maslo, med, mleko in jabolko.

Zakaj podpiramo slovensko hrano?

Hrana, pridelana v Sloveniji, ima do trgovskih polic in naših krožnikov krajšo pot, kot tista iz tujine.

Ker ima več vitaminov in višjo hranilno vrednost.

Ker ima manj aditivov (dodatkov), kot so na primer konzervansi in barvila.

Ker ima bogat in tradicionalen okus.

Z odločitvijo za slovenske izdelke skrbimo tudi za čistejše okolje, v katerem živimo:

– prispevamo k zmanjšanju sproščanja toplogrednih plinov (zaradi  

  transportnih poti);

– zagotavljamo trajnostno rabo površin, namenjenih pridelavi hrane;

– prispevamo k ohranjanju delovnih mest vseh, ki so vključeni v  

  domačo prehransko verigo.

– izboljšujemo prehransko varnost prebivalstva (dvigujemo stopnjo  

 samooskrbe).

https://youtu.be/AuRwkANILrI Povezava do prispevka OŠ Veliki Gaber, ki ga je pripravila Justina Zupančič.

https://www.facebook.com/zajtrk Povezava do fb strani TSZ

Avatar

Avtor: Vesna Rajar

Deli na