4. DAN

Po treh dneh slabšega vremena, smo se danes zbudili v jasno in sončno jutro. Jutranja rutina vstajanja, pospravljanja in zajtrkovanja je že popolnoma utečena.  Pripravljeni in v popolni smučarski opremi smo se ob 9.00 spustili po belih strminah. Danes so se nam na smučišču pridružili tudi učenci naše šole ( 6. – 9. razreda), ki so imeli športni dan. Tri ure so minile kot bi mignil in že smo odšli na kosilo. Po kosilu smo nadaljevali s smuko pri kateri se nam je pridružil tudi ravnatelj, ki bil z nami vse do popoldanske malice. Popoldne smo si popestrili s sankanjem in valjanjem po snegu. Po večerji so učenci pripravili pester zaključni program s skeči, šalami in kvizom. Danes se bomo še malo pozabavali, saj je to naš zadnji večer šole v naravi. Jutri zjutraj nas čaka pospravljanje in pripravljanje prtljage, dve uri smuke in smučarsko tekmovanje, nato pa povratek v dolino….

3. DAN

Kot prejšnje dni smo tudi danes vstali ob 7.30 in se dobro najedli. Ob 9.00 smo se z učitelji odpravili na smučišče. Danes je bilo vreme oblačno, vendar brez megle in padavin. Delavci na smučišču so ponoči uredili skoraj vse proge, tako da smo se danes vozili s šest sedežnico in se nekateri spustili čisto z vrha Krvavca. Tudi skupina začetnikov se je danes peljala s štirisedežnico. Smučali smo do 15.30 in vmes imeli le odmor za kosilo. Po popoldanski malici smo se odpravili na pohod do Kriške planine, kjer so nas Pr’ Florjan pogostili s toplim čajem. Na poti nazaj so se oblaki “razkadili” in doživeli smo prečudovit sončni zahod in jasen pogled na panoramo v dolini. Po večerji smo izvedli čisto prave karaoke in glasbeni kviz. Fantje so odigrali še partijo biljarda, dekleta pa monopoli. Po napornem dnevu nas čaka zaslužen počitek.

2. DAN

Po deževni noči smo se prebudili v sneženo jutro. Dan smo kot običajno pričeli z obilnim zajtrkom. Ob 9.00 nas je pričakal smučarski učitelj Boštjan in že smo “dilcali” po strmini. Vreme nam ni bilo naklonjeno, ker je bila megla in sedežnice mokre, tako smo bili mokri tudi mi. Po okusnem kosilu ( juha, musaka, solata) smo se vrnili na smučišče. Med popoldansko smuko smo doživeli skoraj vse možne vremenske razmere. Padal je dež, leden dež, sneg … Smuko smo zaključili nekoliko prej, kot smo načrtovali. Med popoldansko malico pa velik preobrat; oblaki so se raztrgali in posijalo je sonce. V galeriji slik si lahko ogledate užitek v popoldanskih dejavnostih na snegu. Večerni program smo popestrili z angleškim kvizom in plesom, pri katerem se nam je pridružil tudi smučarski učitelj Boštjan. Prijetno utrujeni se odpravljamo spat.

1. DAN

Iz Velikega Gabra smo ob 7.30 odšli v zimsko šolo v naravi na Krvavec. Bolj kot smo se približevali Krvavcu lepše vreme nas je pozdravljalo.  Na spodnjo postajo kabinske žičnice smo se pripeljali okoli 9.00.  Vožnje z žičnico smo se zelo razveselili in uživali v prekrasnem razgledu. Na Krvavcu so nas lepo sprejeli in odpeljali našo prtljago v dom, mi pa smo zapeli smuči in se že spustili po novozapadlem snegu. Smučali smo do 13.ure, ko nas je v Penzionu Tia čakalo okusno in obilno kosilo. Po kosilu smo imeli čas, da smo se nastanili v sobe. Po popoldanski malici smo se odpravili na sprehod in si razgledali okolico. V dom smo se vrnili čisto premočeni, ker smo se zabavali na snegu.

Po večerji smo imeli predstavitev posameznih sob. Učenci so vsaki sobi nadeli izvirno ime in ga predstavili. Videli smo: Smučarske legende, Frajerje, Čevap, Šala-šale in Brezdomce s stilom. V skupni-klubski sobi smo preživeli prijeten večer. Čaka nas prhanje in spanje.

Več pa naj povedo fotografije.

 

Related Images:

Dostopnost