V torek, 20. 6. 2017, je v telovadnici Osnovne šole Veliki Gaber potekala prireditev ob dnevu državnosti, ki smo jo prepletli s projektom Rastoča knjiga, ki že od preloma novega tisočletja bogati slovenski kulturni in duhovni prostor. Prireditev je potekala pod naslovom Rastemo v odličnost. Zasnovana je bila tako, da so spremno besedo dopolnjevali verzi pesnika Toneta Pavčka iz pesmi Rastoča knjiga. Nastopali so otroci Osnovne šole Veliki Gaber, ki so v svojih točkah pokazali veliko mero stremenja k odličnosti, svoj prispevek pa so dodali tudi plesalci, ki delujejo v okviru Društva upokojencev, ki so prikazali venček ljudskih plesov. Prireditev je obiskalo kar nekaj eminentnih gostov, ki so svoj prispevek dodali z doživetimi govori. Tako sta po nagovoru ravnatelja spregovorili predsednica Društva upokojencev gospa Jožefa Štrempfelj in direktorica Centra za izobraževanje in kulturo Trebnje Patricija Pavlič. Govorniški prostor je nato slikovito zapolnil predsednik krajevne skupnosti gospod Borut Sever. Župan Alojzij Kastelic je govor obogatil z osebno izkušnjo rasti k odličnosti, spregovoril je tudi idejni oče projekta Rastoča knjiga gospod dr. Janez Gabrijelčič. Slavnostni govornik na prireditvi pa je bil predsednik društva Rastoča knjiga akademik prof. dr. Boštjan Žekš, ki je spregovoril o ideji in delovanju društva, z nami pa je tudi delil izkušnjo, ki sta jo doživela s pisateljem Tonetom Pavčkom.

Sledila je slavnostna otvoritev Rastoče knjige Osnovne šole Veliki Gaber ter odkritje kipa Rastoče deklice, ki bo krasila kotiček Rastoče knjige v avli šole.

Otroški in mladinski pevski zbor Osnovne šole Veliki Gaber je nato s svojimi točkami prireditev pripeljal v bolj počitniške vode, zaključili pa smo s filmskim pregledom dogajanja na šoli v preteklem šolskem letu.

Zapisal: Primož Vasle

Prispevek o odprtju je bil objavljen tudi na televiziji Vaš kanal.

Related Images:

Dostopnost