V torek, 23. 5. 2023, smo učenci in zaposleni za starše in krajane pripravili že tradicionalno majsko druženje. Tokrat smo ga kulturno obarvali. Učenci gledališkega krožka ter učenci pevskih zborov z mentoricami smo se več mesecev pripravljali na ta dogodek.

Dogajanje smo pričeli s šolskim bazarjem. Nato so učenci premierno nastopili z avtorskim muzikalom učiteljice Urške Mitrović. Režiserki Vesna Simonič in Justina Zupančič sta izkazali izreden ponos vsem učencem, ki so premagali skrbi in suvereno nastopili pred veliko množico. Tako so nas male glavice in njihova velika srca popeljala preko zgodbe škrata Oskarja, ki mu je za naravo MAR. Skupaj s prijatelji so urejali gozd in sadili mlada drevesa ter s tem poskrbeli za dobrobit narave.

Muzikal je bil gozdno obarvan. Učence na šoli spodbujamo k ekologiji in varovanju narave, zato smo k ogledu prireditve povabili Zavod za gozdove Slovenije. Predstavnik ustanove, Primož Rogelj, je v imenu uradnih skrbnikov gozdov namenil našim učencem in mentoricam spodbudne in pohvalne besede. Vse navzoče pa je povabil, da sprejmejo sporočilo učencev in ga prenesejo v življenje.

Prostovoljni prispevki ob vstopu bodo tokrat namenjeni uresničevanju gledaliških dejavnosti na šoli. Hvala vsem za podporo.

In hvala, dragi nastopajoči. V veselje nam je sodelovati z vami. 😊

Mentorice in pomočnice gledališkega krožka

Related Images:

Dostopnost